محسن
محسن همایونی

طراحی، پیاده‌سازی، مدیریت و راه اندازی سازمان‌ یا واحد فروش مشاور، مدرس و توسعه دهنده کسب و کار مشاور و مدرس فروش و بازاریابی دارای مدرک MBA (فوق لیسانس اجرایی) در زمینه تبلیغات و بازاریابی دارای مدرک DBA (دکترای اجرایی) در زمینه مدیریت، توسعه و بهبود کسب و کار عضو رسمی انجمن راهبردی ایران عضو رسمی باشگاه مدیران ایران عضو رسمی کمیسیون بهبود و توسعه‌ی کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان
همین حالا با من تماس بگیرید.

ورود | ثبت نام
صفحه اصلی | مقاله ها | مقالات | آشنایی با مراکز نوآوری
.

مقالات

آشنایی با مراکز نوآوری

آشنایی با مراکز نوآوری

توسط محسن همایونی

مراکز نوآوری به کدام مراکز گفته میشود؟

آیا در مراکز نوآوری، فقط سابقه داران فعالیت می کنند یا دانشجو نیز می تواند فعالیت داشته باشد؟

آیا نمونه هایی از مراکز نوآوری در ایران داریم؟

آشنایی با مرکز نوآوری
امروزه و با انقلاب دیجیتال، مراکز نوآوری در سراسر دنیا در حال افزایش هستند. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که همه چیز به سرعت در حال تغییر و توسعه است. به همین منظور، کسب و کارها برای بقای خود نیازمند این هستند که متفاوت باشند.

مراکز نوآوری به منظور ایجاد کسب و کارهای نوآور شکل می‌گیرند. کسب و کارهای نوآور می‌توانند استارتاپی باشند و می‌توانند ساز و کار غیر استارتاپی داشته باشند. اما همه‌ی آن‌ها به نوعی با تکنولوژی در ارتباط هستند.
مراکز نوآوری ساختار گسترده‌ای دارند که می‌توانند به طور همزمان، چندین کسب و کار را شکل و توسعه دهند. یک مرکز نوآوری جایی است که متخصصان و فارغ‌التحصیلان به طور همزمان در آن فعالیت می‌کنند و معمولاً بوم پویایی دارد.
مراکز نوآوری می‌توانند در یک حیطه متمرکز باشند و یا در زمینه‌های متفاوت فعالیت کنند. اما یک مرکز نوآوری نمی‌تواند راه چندان دوری برود! برای مثال یک مرکز نوآوری با پتانسیل‌های فنی مهندسی، نمی‌تواند برای ورود به حوزه‌ی علوم انسانی چندان موفق عمل کند! از این‌رو مراکز نوآوری غیرمتمرکز، احتمال بالاتری در شکست کسب و کارها دارند و برعکس.
مراکز نوآوری از ایده و بنیان مالک کسب و کارها هستند. مراکز نوآوری متشکل از تمام افرادی است که برای شکل‌گیری و توسعه‌ی کسب و کارها به تخصص آن‌ها نیاز است. به همین منظور هر چه یک مرکز نوآوری واحدهای کامل‌تری داشته باشد، به عبارت دیگر، هرچه کم‌تر نیازمند برون‌سپاری باشد، موفق‌تر عمل خواهد کرد.

 

در ادامه به معرفی چند مورد از مرکز نوآوری  در ایران می پردازیم:

مرکز نوآوری فینوداد

مرکز نوآوری فینوداد، در راستای توسعه نوآوری و فناوری حوزه فناوری مالی با محوریت بانک ملی ایران و هلدینگ داده‌ورزی سداد در شهریور ماه سال ۱۳۹۷ تشکیل شد. این مرکز مأموریت خود را فراهم آوری زیرساخت، منابع، تجارب و شبکه مورد نیاز کارآفرینانی در نظر گرفته است.

مرکز نوآوری بانک ملی ایران (فینوداد) از زیرساخت‌های زیر به عنوان ابزار، جهت دستیابی به اهداف اکوسیستم کارآفرینی خود استفاده می‌کند.

فضای کار اشتراکی (Co – Working Space)
برگزاری مسابقات، گفت‌وگوها، پنل‌های تخصصی، رویداد و
آکادمی کارآفرینی
شبکه قدرتمند ملی و بین‌المللی
دسترسی به فناوری‌های نوین و بازار
منتور شیپ و دسترسی به افراد متخصص حوزه‌های مرتبط
سرمایه‌گذاری خطرپذیر
فینوداد بستری است تا استارت‌آپ‌ها، منتورها و مشاوران شرکت‌های بزرگ و متخصص ملی و بین‌المللی و سرمایه‌گذاران خرد گرد هم آیند و با مشارکت وهم افزایی در این اکوسیستم با پشتوانه قدرتمند بانک ملی ایران و هلدینگ داده‌ورزی سداد. فضا مناسبی برای رشد و توسعه کسب‌وکار استارت‌آپ‌ها و همچنین توسعه فناوری‌های نوین و به روز دنیا فراهم کنند.

فینوداد با هدف شناسایی و جذب نخبگان، حضور فعال در دانشگاه‌های معتبر، راه‌اندازی و تجهیز فضای کار اشتراکی را در دستور کار خود قرار داده است و با ارائه برنامه‌های مختلف در توسعه شبکه کارآفرینی و ارزش‌آفرین میان دانشجویان و کارآفرینان مرتبط با دانشگاه، نقش فعالی را ایفا خواهد کرد.

هدف اصلی فضای کار اشتراکی، ایجاد یک شبکه همکاری است. ارائه فضای کار اشتراکی در کنار تسهیلات و پلتفرم‌های آموزشی گوناگون منجر به رشد کارآفرینان می‌شود. برگزاری رویدادهایی با هدف انتقال تجربیات کارآفرینان موفق، جلسات مشاوره و کارگاه‌های آموزشی از مهم‌ترین برنامه‌های فینوداد است که ساخت شبکه همکاری، رشد تفکر کار تیمی و توسعه کسب‌وکار کارآفرینان را تسهیل می‌کند.

 

مرکز نوآوری طرفه نگار

شرکت طرفه نگار از سال ۱۳۷۷ با هدف نهادینه نمودن استفاده از فناوری اطلاعات گام به عرصه طراحی و تولید نرم افزار نهاد. ما اکنون با بیش ازنیم میلیون کاربر و بیش از ۵۰۰ عامل فروش و خدمات در سراسر ایران، بزرگترین خانواده نرم افزاری کشور هستیم . نرم افزار هلو یکی از برند های این مجموعه است که کمتر کسی است که تا به حال نام آن و آوازه آن را نشنیده باشد .

از آنجا که همیشه نگاه به مقوله آموزش، کارآفرینی، اشتغال زایی و ارتقاء دانش جامعه یکی از دغدغه های ما بوده، برآن شدیم تا دانش و تجربه ی سال های متمادی را به نحوی با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم . با این رویکرد در سال ۱۳۹۵ سنگ بنای ایجاد مرکز نوآوری و کارآفرینی طرفه نگار را بنا نهادیم تا بتوانیم با استفاده از پتاسنیل های موجود، کسب و کارهای نوپا (استارتاپ ها) را حمایت کنیم .

رویکرد اصلی ما در این مرکز ارائه خدمت و حمایت از تیم های استارتاپی است که توانایی رفع مسئله ای را داشته باشند که یک نیاز واقعی از بازار ایران و سپس بازار جهانی را مرتفع نمایند. ما مفتخریم با تکیه بر کارآفرینان برتر ملی و شبکه ی عظیم بازار و مشتریان خود، خدمات متمایز و واقعی را با توجه به نیاز و شرایط شما در اختیارتان قرار دهیم .

هم آوا

در شهریور سال ۱۳۹۶ شرکت هم‌آوا با پشتوانه سال‌ها فعالیت شرکت‌های هم‌گروه در این حوزه شامل آواتک، آواگیمز، شزان، زاویه، نوآوردگاه و نوآوا، ایده طراحی و ساخت محلی برای تجمیع این زیست‌بوم را شروع نمود.
با جستجوی فضاهای مناسب برای این نوع فعالیت، کارخانه‌ای متروک در نزدیکی میدان آزادی تهران انتخاب و پس از عملیات مرمت، کارخانه نوآوری آزادی به عنوان اولین شعبه پارک فناوری پردیس و با مشارکت این نهاد در بستر کارخانه الکترودسازی آما متولد شد.

 

مراکز نوآوری متعددی در ایران در حال فعالیت هستند که با جستجو در بستر اینترنت می توانید لیست آنها را تهیه و به آنها دسترسی پیدا کنید.

پایان مطلب.

.

0 دیدگاه ارسال شده است

.